Składniki |
---|
1/3 szklanki śmietanki kremówki |
2 łyżki kajmaku |
2 łyżki serka mascarpone |
1 miarka Nutilis Clear |
1. Wszystkie składniki zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Zmieszać je z jedną miarką Nutilis Clear.
Składniki |
---|
1/3 szklanki śmietanki kremówki |
2 łyżki masła orzechowego (bez kawałków orzechów) |
2 łyżki serka mascarpone |
1 miarka Nutilis Clear |
1. Wszystkie składniki zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Zmieszać je z jedną miarką Nutilis Clear.
Składniki |
---|
1/4 szklanki kawy |
1/4 szklanki brandy |
1 miarka Nutilis Clear |
1. Oba płyny wymieszać, ewentualnie dosłodzić do smaku, połączyć z jedną miarką Nutilis Clear.
Składniki |
---|
200 ml wody/kawy |
6 biszkoptów |
1 miarka Nutilis Clear |
Wlać 200 ml wody/kawy do miseczki, dodać miarkę Nutilis Clear i zamieszać.
Biszkopt włożyć do miseczki tak, żeby wchłonął wodę/kawę, po chwili odwrócić na drugą stronę.
Biszkopty ułożyć na talerzu, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 2ok. 1 godzinę.
Przygotowanie potrawy:
Wybrany krem nakładać (przy pomocy szprycy cukierniczej) na biszkopt uprzednio nasączony w roztworze zagęszczającym. Polać sosem.